چطوری یک سفر اقتصادی داشته باشیم؟ 4 گام برای یک مسافرت ارزان

این روزا که هزینه پرواز و هتل سر به فلک کشیده چطوری یک سفر اقتصادی داشته باشیم؟ بعد از مدت ها خواستم براتون راجع به سفر کردن بنویسم. اینبار با توجه به شرایط سخت اقتصادی خواستم، چند نکته رو بهتون یادآوری کنم که شاید در حفظ روحیه علاقمندان به حوزه گردشگری کمکی کرده باشم. تمام تلاش خودم رو میکنم که تمامی چیزهایی که برای یک سفر ارزان و کمهزینه نیاز هست رو با شما به اشتراک بذارم تا بتونید یک مسافرت ارزان و اقتصادی داشته باشید.
در این پست 4 گام برای یک سفر اقتصادی و ارزان قیمت رو یاد میگیریم که باعث میشه هزینه شما به حداقل برسه و سفر ارزان و باکیفیتتری داشته باشین.
برای یک سفر اقتصادی به چه چیزهایی نیاز داریم؟
برای یک مسافرت ارزان مهمترین قسمت انتخاب مسیر هست بعد از اون فصل سفر، وسیله سفر و انتخاب حتی خوراکیهایی که میخوریم تاثیر زیادی در هزینه ما دارد.
قدم اول: انتخاب مسیر یک سفر ارزان قیمت
در ابتدای کار مسیری که انتخاب میکنید میتونه تاثیر زیادی روی هزینههاتون داشته باشه. پس این بخش رو با دقت بیشتری مطالعه کنید.
سفر اقتصادی خارجی
اگر دوست دارید به خارج از ایران سفر کنید اول از همه کشورهای همسایه بدون ویزا از جمله ترکیه، ارمنستان و گرجستان میتونن انتخابهای خوبی باشن، به این دلیل که اول از همه هزینه صدور ویزا رو از رو دوش شما برمیدارن. دوما معمولا پروازها و تورهای لحظه آخری زیادی برای این مقاصد وجود داره که با یه سرچ ساده میتونید تورهای ارزان رو پیدا کنید. در پست «نکات کاربردی قبل از سفر به خارج از کشور» به این موضوع اشاره کرده بودم که سفر با تور اکثر مواقع ارزونتر از سفر شخصی در میاد.
قدم دوم: انتخاب فصل سفر
بعد از انتخاب مسیر، فصل سفر تاثیر خیلی زیادی بر قیمت پروازها، تورها و هتلها داره. اگر اشتیاق زیادی به دیدن مقاصد توریستی دارید، باید بگم که تورها در فصلهای پُرسفر (High seasons) خیلی گرون و شلوغ هستن پس توی فصلهای خلوتتر سفرتون رو برنامهریزی کنید. یادتون باشه ما میخوایم مسافرت ارزان داشته باشیم.
برای مثال استانبول و شهر های دیگه ترکیه توی زمستون طرفدارای کمتری نسبت به تابستون و بهار دارن و متعاقبا تمام هزینهها برای فصلهای سرد براتون کمتر و به صرفهتر خواهد شد. یادآوری میکنم ما داریم برای یک سفر ارزان قیمت و اقتصادی برنامهریزی میکنیم.
قدم سوم: وسیله سفر اقتصادی چی باشه؟
مسیر رو که مشخص کردیم حالا چطوری میتونیم هزینه حملونقل رو کمتر کنیم؟ خیلی واضحه که سفر زمینی خیلی ارزونتر از سفر هوایی در میاد، گرچه سختیهای خاص خودش رو هم داره. اگر آدم سختگیری نیستید و راحت با شرایط کنار میاید، مسیر زمینی رو میتونید برای برخی مقاصد خارج از ایران از جمله ارمنستان، ترکیه و آذربایجان انتخاب کنید.
نکته کلیدی: تورهای خارجی چه زمینی ، چه هوایی معمولا از تهران نسبت به سایر شهر ها ارزونتر هستن. میتونید هزینه سفر به تهران با قطار، اتوبوس یا هواپیما رو استعلام بگیرید، در صورتی که مجموع هزینه ها از تهران ارزونتر از همون تور از شهر خودتون شد، تور رو از تهران بگیرید. اما قبل از همه اینها از کیفیت خدمات آژانس و اعتبار اون مطمئن بشید.
سفر با ماشین شخصی از طریق مرزها
شما میتونید از بعضی مرزها با گرفتن مجوز و داشتن گواهینامه بینالمللی با ماشین شخصی به خارج از ایران سفر کنید. قبل از اقدام به سفر زمینی با ماشین شخصی، قیمت سوخت و عوارض ماشین رو استعلام بگیرید چون توی کشورهای همسایه قیمت سوخت خیلی گرونتر از ایران هست و ممکنه که سفر اقتصادی شما اقتصادی و ارزون نشه. 🙂
سفر با قطار
سفر با قطار به بعضی کشورهای همسایه امکان پذیره، اما حق انتخاب روز و تاریخ خیلی کمتری نسبت به پرواز به شما میده و گاهی اوقات هزینه بلیط قطار تفاوت زیادی با بلیطها و تورهای لحظه آخری نداره، پس اگر علاقه به سفر با قطار و دیدن مناظر رو دارید، این نوع سفر رو انتخاب کنید.
قدم چهارم: چطوری هزینههای مقصد رو به حداقل برسونیم؟
حملونقل: اولین هزینهای که بعد از رسیدن به مقصد با اون مواجه میشید کرایه تاکسی، اتوبوس و .. هست. اگر با تور هوایی سفر کردید به این نکته توجه کنید که تور شما هر چقدر ارزون هم باشه، شامل ترنسفر فرودگاه تا هتل میشه. معمولا فاصله فرودگاهها تا هتلها زیاده و تاکسیهای فرودگاه خیلی گرون هستن. بعد از رسیدن به هتل یا محل اسکان، سر فرصت بشینید توی گوگل فاصله مترو، ایستگاه اتوبوس و وسایل حملونقل عمومی تا هتلتون رو پیدا کنید، چون به شدت توی کاهش هزینههاتون کمک میکنه.
اگر هیچ کدوم از موارد بالا رو پیدا نکردید یا استفاده ازشون مقدور نبود، از کارکنان هتل لینک دانلود نرمافزارهای تاکسی متعلق به اون شهر یا کشور رو بگیرید. منظورم اپلیکیشن هایی مثل اسنپ خودمونه. یادتون باشه روش نصب و استفاده رو هم بپرسید.
اگر هیچ کدوم از موارد بالا رو پیدا نکردید یا استفاده ازشون مقدور نبود، از کارکنان هتل لینک دانلود نرمافزارهای تاکسی متعلق به اون شهر یا کشور رو بگیرید. منظورم اپلیکیشن هایی مثل اسنپ خودمونه. یادتون باشه روش نصب و استفاده رو هم بپرسید.
غذا: معمولا اکثر هتلها یا مسافرخونهها دارای یک وعده صبحانه هستن، حتی ارزونترینهاشون. پیشنهاد من اینه که قبل از شروع گشتوگذار صبحونه رو مفصل بزنید که نیازی به نهار پیدا نکنید. اگر معده حساسی ندارید، غذاهای سنتی و خیابونی رو امتحان کنید، هم ارزونتر هستن هم تجربه جدیدی رو براتون رقم میزنن. فستفودهای بینالمللی مثل KFC ,MCDONALD انتخابهای ارزون بعدی میتونن باشن.
کجا بریم برای بازدید؟ تور شما معمولا یه راهنمای تور داره که اکثر اوقات برای گردشها و مکانهای توریستی تورهایی با هزینه جداگانه میذاره. در چنین مواقعی بهترین کار اینه که شما مکان بازدید رو از شب قبل از راهنمای تور بپرسید، مسافت رو با سرچ از google map در بیارید و خیلی ساده مترو و وسایل حملونقل عمومی رو از همون برنامه (گوگل مپ) پیدا کنید.
با این کار شما با هزینه خیلی کم بابت کرایه میتونید خودتون رو به مقصد برسونید. اگر نگران این هستید که توضیحات راهنمای تور رو از دست میدید، باز هم با یه سرچ ساده به زبان فارسی میتونید اطلاعات خیلی زیادی رو راجع به هر چیزی توی اینترنت پیدا کنید.
لازم به ذکر هست که دونستن مقداری انگلیسی خیلی میتونه کمک کننده باشه. در مطالب بعدی حتما راجع به انگلیسی کاربردی در سفر مطالبی منتشر خواهیم کرد. اگر خودتون بتونید بازدیدها رو چه از مکانهای تاریخی، چه طبیعت و… انجام بدید تا حد زیادی توی هزینهها صرفهجویی کردید. در عین حال که برای سفرهای بعدی هم تجربه کسب میکنید و با دل و جرات بیشتری به گشتوگذار میپردازید.
نکته مهم: گاهی اوقات بعضی از سایت های گردشکری ممکنه امنیت کافی رو برای گردشگری نداشته باشن. حتما قبل از اقدام به بازدید شخصی راجع به این موضوع تحقیق کنید و از امنیت و ساعت بازدید برای باز یا بسته بودن مطمئن شید.
کجا بریم برای خرید: این یه امر بدیهی هست که خرید از فروشگاههای محلی معمولا ارزونتر از فروشگاههای برند و بزرگ در میاد. اما گاهی اوقات هم فروشگاههای بزرگ تخفیفهای استثنایی میذارن که میتونید با پرس و جو از افراد بومی ازشون مطلع بشید.
اما به نظر من هر شهر و کشوری از فرهنگ مخصوص به خودش توی غذا و بازارهای محلیش برخورداره که برای گردشگر میتونه خیلی جذاب باشه. پس حتما از بازارهای محلی بازدید کنید حتی اگر قصد خرید نداشته باشید. از هر شهری که میگذرید یه یادگاری مثل مگنت سمبل اون منطقه حتما بخرید و به عنوان یادگاری داشته باشید.
فرهنگ چانهزنی: بعضی کشورها مخصوصا کشورهای خاورمینه، فرهنگ چانهزنی مخصوص به خودشون رو دارن. راجع به این موضوع میتونید از تجربه دیگران استفاده کنید. قطعا این موضوع راجع به خرید از فروشگاههایی با قیمت ثابت و لیبل دار، برند فروشیها و… صدق نمیکنه. توی سفرنامه هند از فرهنگ چانهزنی صحبت کردم.
جهت اطلاع هر مقصدی رو که برای سفر انتخاب میکنید ممکنه قبلا توسط یک هموطن بازدید شده باشه و راجع بهش توی اینترنت سفرنامهایی منتشر شده باشه پس از خوندن سفرنامهها غافل نشید.
مسافرت ارزان در داخل ایران
در این قسمت به بازگویی چندتا نکته کوچیک بسنده میکنم از این لحاظ که خیلی از نکات گفته شده در بالا راجع به سفر اقتصادی به خارج از ایران برای سفرهای داخلی هم صدق میکنه.
- انتخاب هتلهای سنتی، اقامتگاهها و بومگردیها به جای هتلهای درون شهری و گران قیمت.
- انتخاب اقامتگاه در مرکز شهر و نزدیک به سایتهای گردشگری تاریخی یا طبیعی، به این خاطر که از لحاظ کرایه حملونقل به نفع شما میشه و معمولا به دلیل رونق زیاد حق انتخابهای بیشتری از لحاظ رنج قیمت و کیفیت ارائه میدن.
- اگر به سفر گروهی علاقه دارید، جمع کردن گروهی از دوستان هم روحیه، اجاره یک مکان مشترک، آشپزی به جای تهیه غذا از بیرون و… میتونه تا حد خیلی زیادی هزینههای شما رو کاهش بده.
- در صورت تمایل به سفر داخلی با تور، حتما چندین تور با خدمات مختلف رو باهم مقایسه کنید، از راهنمای تور یا آژانس بخواید جزییات دقیق رو براتون توضیح بدن و بابت اجرایی شدن وعدههاشون به شما اطمینان خاطر بدن، و این شرط رو بذارید که در صورت نارضایتی، حق طلب کردن حداقل قسمتی از مبلغ تور رو داشته باشید.
- 2 تا یکی کردن وعدههای غذایی همیشه از بابت صرفهجویی اقتصادی جواب میده.
- اگر مجبور شدید از تاکسی استفاده کنید نرخ کرایه تاکسی رو از شهروندان بومی بپرسید.
حرف آخر
در کل صرفه جویی و داشتن یک سفر اقتصادی میتونه امری سلیقهایی باشه و بنا به فاکتورهای مختلف تغییر کنه. نکتههای گفته شده صرفا جهت راهنمایی کلی و تجربه شخصی بود. گاهی اوقات یکی دوست داره مبلغ بیشتری رو صرف غذا خوردن کنه و مبلغ کمتری رو توی بازدیدها استفاده کنه و یا یکی علاقه بیشتری به سفر هوایی داره تا زمینی. توی این مقاله سعی شد نکات کلی برای هر سلیقهایی گنجونده بشه. امیدوارم هر جا هستید زندگیتون پرمعنی باشه و دائم در سفر باشید.
منبع: بامادون و گوگل | کپی و نشر مطلب با ذکر منبع و نام نویسنده مانعی ندارد.