آموزش رایگان HTML قسمت دوم: چطوری یک فایل HTML ایجاد کنیم؟
برای شروع کار با HTML یا به عبارتی نحوه ایجاد فایل HTML نیاز به نرم افزار یا برنامه خاصی ندارید و خیلی خیلی ساده با نرم افزار Notepad که بهصورت پیشفرض روی ویندوز قرار دارد، میتوانید کدهای خود را بنویسید. در این بخش نحوه استفاده از نرمافزار Notepad و ایجاد فایل HTML را به صورت قدم به قدم و جزئی توضیح میدهیم. اگر نمیدانید HTML چیست کافیست به معرفی دوره مراجعه کنید.
بیشتر بخوانید: «HTML چیست؟»
گام اول: باز کردن Notepad
برای باز کردن Notepad در قسمت جستجوی ویندوز نام Notepad را جستجو کنید. سپس با مشاهده آیکون مربوطه، آن را باز کنید. روش دیگر این است که کلیدهای ترکیبی WIN+R را فشار دهید و کلمه Notepad را تایپ کرده و OK کنید. پس از باز کردن این ویرایشگر متنی، کدهای مربوط به HTML در این فایل نوشته میشود. در قسمتهای بعد تمامی کدهای زیر توضیح داده خواهند شد. فقط همین را بدانید که برای شروع HTML و ایجاد یک فایل HTML این کدها الزامی است. تمامی کدها مابین تگ body قرار میگیرد که ما در اینجا از یک تگ Heading یا عنوان H1
استفاده کردیم.
گام دوم: ذخیره کردن فایل های HTML
پس از نوشتن کدهای HTML باید پسوند فایل Notepad را که txt میباشد، را به پسوند htm یا html تغییر دهید. در واقع پسوند htm نشاندهنده فایلهایی است که متن درون این فایل ها از نوع دستورات زبان HTML میباشد. جهت تغییر پسوند txt کافی است تا با انتخاب گزینه File > Save as > File name پس از وارد کردن نام دلخواه پسوند را htm انتخاب کنید.
تفاوت پسوند htm و html چیست؟
الان باید داخل ذهن شما جرقهای زده شده باشد که تفاوت پسوند htm و html چیست؟ به صورت خلاصه هر دو یکی هستند و برای پسوند صفحات HTML به کار میروند اما در قدیم برخی از سیستمعاملها مانند ویندوز 3 قابلیت پشتیبانی از 4 کاراکتر برای پسوند نداشتند و مجبور بودند تا از htm استفاده کنند. امروزه این قضیه دیگر صحت ندارد و شما با خیال راحت از هر کدام که دوست دارید استفاده کنید.
گام سوم: ایجاد فایل HTML و تغییر encoding فایل HTML
در این مرحله encoding فایل HTML را قبل از انتخاب گزینه save به 8-UTF که برای فایل های HTML مورد استفاده قرار میگیرد، تغییر میدهیم. UTF-8 یک یونیکد است که زبان فارسی را پشتیبانی میکند و چون ما قرار است از زبان فارسی در طراحی صفحات استفاده کنیم، بهتر است از این نوع یونیکد استفاده کنیم.
گام چهارم: نمایش فایل HTML ایجاد شده در مرورگر
در این مرحله با باز کردن یا در واقع نمایش خروجی فایل ذخیره شده HTML، در یکی از مرورگرها، به طور مثال کروم آشنا میشویم. برای این کار کافی است تا با کلیک راست روی فایل ایجاد شده و انتخاب گزینه open with، یکی از مرورگرها را انتخاب کنیم تا فایل HTML ایجاد شده نمایش داده شود.
سخن پایانی
در این قسمت سعی کردیم تا شما را با اولین قدم کار با HTML با به عبارتی نحوه ایجاد فایل HTML آشنا کنیم. برای کار با HTML و نوشتن دستورات، خیلی ساده و راحت میتوانید از Notepad استفاده کنید. البته بهتر است افراد مبتدی از ++Notepad که کدهای HTML را به صورت رنگی نشان میدهد و کار با آن جذابتر است، استفاده نمایند. با بامادون بهتر یاد بگیرید و ما را به دیگران هم معرفی کنید.
منبع: bamadoon.com
نشر مطلب با ذکر منبع و نام نویسنده مانعی ندارد.