سرمایه‌گذاری
منوی دسته بندی

راهنمای خرید کامپیوتر و لپ‌تاپ به زبان ساده: انتخاب هارددیسک

راهنمای خرید کامپیوتر و لپ‌تاپ به زبان ساده: انتخاب هارد دیسک

در قسمت قبلی متوجه شدیم که چه نوع پردازنده یا CPU برای ما مناسب است. بعد از این مرحله نوبت به انتخاب هارددیسک می‌رسد که یکی دیگر از اجزای مهم و حیاتی تشکیل دهنده سیستم کامپیوتر است. اگر به‌صورت کلی بخواهیم هارد درایوها را معرفی کنیم باید به دو نوع فراگیر بازار که هارد دیسک (HDD) و هارد SSD است اشاره کنیم و اصلا قصد نداریم در مورد تاریخچه این نوع هاردها توضیح دهیم بلکه فقط ویژگی کلیدی را عنوان می‌کنیم تا بعد از خرید حس خوبی داشته باشید و بتوانید انتخاب هارددیسک را درست انجام دهید.

البته هاردهای جدیدی مانند NVMe هم در بازار موجود هستند که از نوع SSD هستند ولی با این تفاوت که مستقیما روی مادربرد قرار می‌گیرند و سرعت بالاتری هم دارند.

انتخاب هارددیسک: HDD در مقابل SSD

HDD مخفف Hard Disk Drive و SSD مخفف Solid State Drive است. هر دو نوع این هاردها نقاط ضعف و قوت خود را دارند پس باید در انتخاب آنها نهایت دقت را داشته باشیم. HDDها هارد دیسک‌های قدیمی هستند که به صورت مکانیکی کار می‌کنند و نسبت به SSD سرعت کمتری دارند. فکر کنید SSD مانند یک فلش مموری با ظرفیت بالاست که قابلیت مکانیکی در آن وجود ندارد. در نتیجه صدای کمتری ایجاد می‌کند و سرعت بالاتری در اختیار شما قرار می‌دهد.

تفاوت HDD با SSD چیست؟

تفاوت SSD با HDD - انتخاب هارددیسک
انتخاب هارددیسک

چندین تفاوت اساسی بین این نوع هارد درایوها وجود دارد. اگر محدودیت بودجه دارید بهتر است سراغ همان HDDهای قدیمی بروید و حتی اگر نیاز به فضای ذخیره‌سازی زیادی برای بکاپ و نگهداری اطلاعات دارید هم HDDها گزینه مناسب‌تری هستند. اما اگر فقط قصد دارید که یک سیستم‌عامل نصب کنید و یا اطلاعات و اپلیکیشن‌هایی دارید که به‌صورت مکرر باید به آنها مراجعه کنید SSD بهترین گزینه است. اساسی‌ترین تفاوت SSD و HDD برتری عملکرد، کارایی و سرعت SSD نسبت به HDD است.

  1. SSDها برق کمتری نسبت به HDDها مصرف می‌کنند در نتیجه عمر باتری لپ‌تاپ را افزایش می‌دهند.
  2. برخلاف HDDها، SSDها هیچ حرکت مکانیکی ندارند در نتیجه صدای اضافه تولید نمی‌کنند و عمر بیشتری نسبت به HDDها دارند.
  3. SSDها قیمت بالاتری نسبت به HDDها دارند و هر گیگابایت یک هارددرایو SSD در برخی مواقع 10 برابر HDD قیمت دارد. پس هزینه خرید آن‌ها بالاست.
  4. SSDها خواندن و نوشتن را سریعتر از HDDها انجام می‌دهند.

سرعت بیشتر، امنیت بیشتر، حافظه کمتر، قیمت بیشتر، کارایی بهتر و عمر طولانی‌تر می‌خواهید، SSD استفاده کنید.

انتخاب ظرفیت هارددرایو و رابط آن‌ها

حافظه فلش SSD
انتخاب هارددیسک

در دنیای واقعی و نه تئوری فقط دو فاکتور وجود دارد. هارددرایوهای 2.5 اینچی و 3.5 اینچی. هارددیسک‌های HDD در کامیپوترها و دسکتاپ‌ها 3.5 اینچی است و در لپ‌تاپ‌ها 2.5 اینچی هستند. SSDها سایز کوچکتری نسبت به HDDها دارند و به‌صورت پیش‌فرض 2.5 اینچی هستند.

اما اگر به هر دلیلی نیاز دارید که آداپتورهای 2.5 اینچی را به 3.5 اینچی تبدیل کنید می‌توانید از یک واسط استفاده کنید. امروزه تقریبا تمامی هارددرایوها از کانکتور SATA ساتا استفاده می‌کنند اما یک نوع از SSDها هستند که از نوع M.2 هستند و این نوع چندین برابر سریع‌تر از هاردهای SSD نوع ساتا هستند و طبیعتا سرعت و کارایی بهتری هم دارند و البته گرانقیمت‌تر. بدیهی است که ظرفیت SSDها در مقابل HDDها کمتر است.

NVMe SSD چیست؟

NVMe SSD
حافظه فوق سریع NVMe

NVMe یکی از مدل‌های SSD است که از درگاه‌های رابط PCI و NVMe استفاده می‌کنند و سرعت آن چندین برابر هارد SSD با درگاه ساتا است. این نوع هاردها بیشتر بر روی سرورها قرار دارد و برای لود سریع سایت‌ها استفاده می‌شود. به ندرت روی لپ‌تاپ‌ها و PCها می‌توان از این نوع هارد درایوها پیدا کرد. اولین بار شرکت اینتل با هماهنگی چند شرکت دیگر باعث راه‌اندازی این مدل از SSDها شد.

تفاوت هارد NVME با سایر هارددرایورها

راستی هارددیسک یک لفظ عامیانه است و بهتر است بگیم هارد درایو.

نتیجه‌گیری و حرف آخر

در انتخاب هارددیسک دقت کنید ❗ اگر فقط قصد ذخیره‌سازی اطلاعات و آرشیو کردن دارید HDD را انتخاب کنید ولی اگر ظرفیت مهم نیست با یک هارد SSD ،سرعت را تجربه کنید. مقاومت SSDها در برابر خرابی بالاست چون قسمت متحرک ندارند و درون آن حافظه فلش قرار دارد و در نتیجه در جابجایی و ضربه‌خوردن مقاوم‌تر از هارددیسک است.

اما می‌توانید از یک HDD در کنار SSD استفاده کنید که در بسیاری از لپ‌تاپ‌های امروزی وجود دارد و برای جمع‌آوری یک کیس کامپیوتر که دیگه دستتون خیلی بازه و انتخاب‌های زیادی دارید. در نتیجه می‌توانید سیستم‌عامل را روی SSD نصب کنید و HDD فضای ذخیره‌سازی باشد. امیدوارم مورد توجه شما قرار گرفته باشد و اگر تجربه‌ای در این زمینه دارید خوشحال خواهیم شد که با ما در میان بذارید.

منبع: بامادون | کپی و نشر مطلب با ذکر منبع و نام نویسنده بلامانع است.

این مقاله براتون مفید بود؟

کامبیز ذوقی
کامبیز ذوقی هستم بنیان‌گذار وب‌سایت بامادون ، کارشناس شبکه‌های کامپیوتری مایکروسافت. سعی میکنم اکثر اوقات چیزی در مورد کامپیوتر یاد بگیرم و روی رشد شخصی خودم کار کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 + پنج =