آموزش مجازی سازی با VMWare Workstation : قسمت چهارم: ساخت ماشین مجازی
در آموزش قبلی با روش نصب هایپروایزور VMWare Workstation آشنا شدیم. در این بخش میخواهیم اصلیترین بخش آموزش یعنی ساخت ماشین مجازی را بررسی و پیاده کنیم. همانطور که میدانید و قبلا هم گفته شده است روی VMWare Workstation هر نوع سیستمعاملی را میتوان نصب کرد.
مراحل گفته شده در این بخش برای نصب هر نوع سیستمعاملی یکسان میباشد. لینوکس، ویندوز، سولاریس و… همه به این شکل نصب و راهاندازی میشود. با ما همراه باشید.
بیشتر بدانید: «مقایسه هایپروایزوهای متفاوت با یکدیگر – چرا VMWare Workstation را انتخاب کنیم؟»
ساخت ماشین مجازی
از تب File گزینه New Virtual Machine را انتخاب میکنیم و یا از میانبر Ctrl + N استفاده کنیم. انتخاب به شما بستگی دارد.
در این بخش گزینه Typical را انتخاب کنید تا درگیر انتخاب موارد اضافی نشوید. در اکثر موارد ما این گزینه را انتخاب میکنیم. گزینه Custom تنظیمات پیشرفتهتری را در اختیار شما قرار میدهد. در انتها روی Next کلیک کنید.
در این بخش سه گزینه داریم. گزینه اول Installer disk است و برای زمانی است که شما یک دیسک در اختیار دارید و قصد دارید از طریق آن اقدام به نصب کنید. گزینه دوم Installer disk image file است که اگر فایل iso در اختیار داشته باشید، میتوانید این گزینه را انتخاب کنید. گزینه سوم که دور آن کادر قرمز قرار دادهایم به این معنی است که بعدا سیستمعامل را نصب میکنیم.
انتخاب ما گزینه سوم است. اگر گزینههای دیگر را انتخاب کنید ممکن است از شما Product Key درخواست شود و شاید شما نداشته باشید یا شما قصد دارید یک نسخه جدید از یک سیستمعامل را نصب کنید و VMWare Workstation شما هنوز آن نسخه را ارائه نکرده و یا نسخه قدیمی هایپروایزور را نصب کردهاید. در انتها روی Next کلیک کنید.
وقتی سیستمعامل را انتخاب میکنیم، در واقع فایل تنظیمات VM را مشخص میکنیم که با پسوند vmx ایجاد میشود. این فایل قابل تغییر است و میتوان آن را تغییر داد. این تنظیمات از شرکت سازنده سیستمعامل دریافت شده است.
در این بخش سیستمعامل را انتخاب میکنیم. همانطور که میبینید میتوان سیستمعاملهای متفاوتی را نصب کرد و از بخش Version نسخه آن را انتخاب کنیم. در انتها روی Next کلیک میکنیم.
در این بخش یک نام برای ماشین مجازی انتخاب میکنیم. از بخش Browse میتوانیم محل نصب ماشین مجازی را تغییر دهیم. بهصورت پیشفرض یک فولدر در بخش Document به اسم Virtual machines تشکیل میشود و ماشین مجازیها در آن قسمت ذخیره میشوند. روی Next کلیک کنید.
در این بخش میتوانیم مقدار فضای هارددیسک که قرار است به ماشین مجازی اختصاص دهیم را انتخاب میکنیم. این مقدار به پر شدن ماشین مجازی اختصاص مییابد و به صورت مستقیم اختصاص پیدا نمیکند. دو گزینه دیگر برای این است که ماشین مجازی را به صورت یک فایل ذخیره کند یا آن را تکهتکه کرده و در فایلهای کوچک که معمولا دو گیگابایتی هستند ذخیره کند.
اگر گزینه store virtual machine as a single file را انتخاب کنید آن را در قالب یک فایل ذخیره میکند ولی مشکل آن این است که اگر قرار باشد فایل را انتقال دهیم و حین انتقال خطایی رخ دهد، مجبور هستیم کل فایل را از ابتدا انتقال دهیم. مزیت آن افزایش کارایی و سرعت است. پس همین گزینه را انتخاب میکنیم.
گزینه دوم split virtual disk into multiple files است که دیسک را تکهتکه میکند. مزیت آن این است اگر در حین انتقال به مشکلی برخورد کنیم، دیگر نیاز نیست همه فایلها را از ابتدا انتقال دهیم و فقط بخش مورد نیاز را انتقال میدهیم. مشکل آن این است که کارایی و سرعت ماشین مجازی کاهش مییابد. در انتها روی Next کلیک کنید.
در این بخش قبل از کلیک روی گزینه Finish، گزینه Customize Hardware را انتخاب کنید تا بتوانید تنظیمات برای سختافزار ماشینمجازی را انتخاب کنید. یعنی مقدار RAM، CPU و … را انتخاب میکنیم. بعد از این تنظیمات روی گزینه Finish را انتخاب کن.
همانطور که در عکس مشخص است در این بخش مقدار RAM که میتوانید به ماشین مجازی اختصاص دهید را انتخاب کنید. کافیست روی اعداد کلیک کنید یا در بخش بالا تایپ کنید. واقعبین باشید، ببینید مقدار RAM که روی سیستم اصلی دارید را در نظر بگیرید و مقداری اختصاص دهید که سیستم Host کمبود نداشته باشد.
فایل iso موردنظر را انتخاب کنید و روی close کلیک کنید. در انتها روی Finish کلیک کنید.
با انتخاب power on this virtual machine ماشین مجازی روشن میشود و همانند یک سیستم واقعی میتوانید با آن برخورد کنید. اگر ویندوز را انتخاب کردهاید، مانند نصب ویندوز شروع به نصب کنید.
نکته مهم این است که قبل از روشن کردن ماشین مجازی باید وارد بایوس شوید و قابلیت Virtualization technology را فعال کنید. اگر CPU شما Intel است باید قابلیت Intel-VT را از طریق بایوس فعال کنید و اگر AMD است باید AMD-V را فعال کنید. اگر نمیدانید چطوری وارد بایوس شوید و این گزینه را فعال کنید، به آموزش زیر مراجعه کنید.
بیشتر بدانید: «بایوس چیست و چطوری مجازیسازی را از طریق بایوس فعال کنیم؟»
بیشتر بخوانید:«حل خطای Device Credential Guard are not compatible در vmware workstation»
بعد از اعمال این تغییرات ماشین مجازی شما روشن و مانند یک سیستم واقعی در اختیار شماست و شروع به نصب کنید.
جمعبندی و سخن پایانی
همانطور که مشاهده کردید، نصب و راهاندازی و ساخت ماشین مجازی بسیار ساده است و کافیست که نکات را رعایت کنید و مراحل را طی کنید. اگر در هر قسمت مشکلی داشتید، در قسمت نظرات بیان کنید تا در اسرع وقت پاسخگوی شما باشم. امیدوارم مورد توجه شما قرار گرفته باشد. با بامادون هر چیزی رو بهتر بدون و ما را به دیگران هم معرفی کنید.
منبع: بامادون
کپی و نشر مطالب با ذکر منبع و نام نویسنده بلامانع است.