در حال آماده‌سازی باند فرود برای شما هستیم...

تا 80 درصد تخفیف ویژه برای محصولات آموزشی

همین حالا ثبت‌نام کن

Primary Partition چیست؟

Primary Partition چیست؟

Primary Partition پارتیشنی است که ویندوز و سیستم‌عامل می‌تواند روی آن نصب و اجرا شود و چون می‌تواند فایل‌های بوت سیتسم‌عامل را در خود نگه دارد به‌عنوان Active Partition در نظر گرفته می‌شود. و در فرمت MBR حداقل 4 عدد پارتیشن Primary می‌توانیم داشته باشیم که در محیط گرافیکی قابل اجرا نیست و برای داشتن پارتیشن چهارم باید دستور اجرا کرد. در حالت عادی بعد از ایجاد 3 عدد Primary Partition ، پارتیشن چهارم به صورت logical ایجاد می‌شود که در درون یک پوسته یا Shellای به نام Extended قرار گرفته‌اند. اگر از پارتیشن‌بندی GPT استفاده کنیم می‌توانیم تا 128 عدد Primary Partition داشته باشیم. روی هر پارتیشن Primary می‌توان یک سیستم‌عامل نصب کرد.

پارتیشن یک بخش از یک هارددیسک است که آن را از سایر بخش‌های هارددیسک جدا کرده است. پارتیشن یک هارددیسک فیزیکی را به بخش‌های منطقی به نام Partition تقسیم می‌کند و در اختیار کاربر قرار می‌دهد. چرا پارتیشن‌بندی می‌کنیم؟ برای نصب چند سیستم‌عامل روی یک هارددیسک، تقسیم اطلاعات در قسمت‌های مختلف ، سهولت دسترسی به اطلاعات و … اگر برای پارتیشنی که سیستم‌عامل روی آن نصب شده است اتفاقی بیفتد و دچار مشکل شود، به پارتیشن‌های دیگر که اطلاعات ما را نگه‌ می‌دارند آسیبی نمی‌رسد. متن زیر بیانیه مایکروسافت است.


:Usually, “partition” and “volume” can serve as alternative to each other when we describe something about computer for they functions nearly the same. The biggest difference is that “partition” is a term used for basic disk while “volume” is for dynamic disk; and Windows system can’t be installed on dynamic volumes

تفاوت Volume و Partition چیست؟

در واقع Volume و Partition تفاوتی با یکدیگر ندارند و تنها تفاوت آن‌ها در نوع دیسک‌هاست. اگر Basic Disk داشته باشیم از واژه Partition استفاده می‌کنیم و اگر Dynamic Disk داشته باشیم از Volume استفاده می‌کنیم. دقت کنید که سیستم‌عامل ویندوز نمی‌تواند روی یک دیسک Dynamic نصب شود.

بیشتر بخوانید:«تفاوت GPT و MBR در چیست؟»

بیشتر بدانید: «تفاوت Basic دیسک و داینامیک دیسک چیست؟»

Partition Table چیست؟

یک فضایی از هارددیسک است که اطلاعات مربوط به Primary، Logical و Extended پارتیشن را در خود نگه می‌دارد. ایجاد کردن، حذف کردن و تغییر دادن یک پارتیشن اطلاعات Partition Table را تغییر می‎‌دهد. اگر این جدول پارتیشن توسط ویروسی تخریب شود یا به هر صورتی از بین رود، تمامی پارتیشن‌های شما از بین می‌رود. این جدول در اولین سکتور از هارددیسک که MBR هم آنجا نگه‌داری می‌شود، قرار دارد. MBR یا Master Boot Record وظیفه نگهداری اطلاعات پارتیشن‌ها را برعهده دارد.

چطوری 4 عدد Primary Partition ایجاد کنیم؟

در نظر داشته باشید که اگر در فرمت MBR چهار عدد Primary Partition درست کنیم دیگر اجازه ایجاد پارتیشن نخواهیم داشت حتی اگر فضای خالی داشته باشیم. برای ایجاد 4 عدد پارتیشن Primary باید از CMD کمک بگیریم ولی در حالت Administrator.

diskpart
list disk
select disk 0
create partition primary
format FS=NTFS quick
assign letter=K

بیشتر بدانید: «11 دستور ساده CMD که هر تازه‌کار باید بداند!»

به صورت خلاصه و مفید در مورد Primary Partition صحبت کردیم و متوجه شدیم که پارتیشنی است که ویندوز و سیستم‌عامل‌ها می‌توانند روی آن نصب شوند. امیدوارم این آموزش موردتوجه شما قرار گرفته باشد. اگر سوالی داشتید خوشحال می‌شوم بتونم جواب بدم البته در حد دانش خودم. با بامادون هر چیزی رو بهتر بدون و ما را به دیگران هم معرفی کنید.

منبع: بامادون | کپی و نظر مطلب با ذکر منبع و نام نویسنده بلامانع است.

این مقاله براتون مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 + هشت =

‫2 نظر

  • Mohammad

    سلام بسیار عالی بود ممنون
    ترفندی برای ساخت بیشتر از 5 پارتیشن mbr وجود دارد؟

    شهریور 27, 1401 در 17:34
    • کامبیز ذوقی

      سلام پارتیشن Primary منظورتون هست دیگه؟ توی فرمت MBR فقط چهار عدد میشه و این محدودیت این نوع فرمت هست البته فکر کنم با نرم‌افزارهای مثل easeus بتونید یکسری کارها رو انجام بدید.

      شهریور 28, 1401 در 11:52