تغییر رمز وای فای با گوشی و تبلت مثل آب خوردن
اگر قصد دارید رمز یا پسورد وای فای را تغییر دهید و نمیدانید چطوری تغییر رمز وای فای با گوشی را انجام دهید، این مطلب را دنبال کنید. اصلا چرا رمز وای فای را تغییر میدهیم؟ برای جلوگیری از سوء استفاده دیگران از حجم ترافیک اینترنت و امنیت وای فای، باید طی دورههای زمانی منظم رمز وای فای را تغییر داد. راستی وای فای یک گزینه بهنام WPS دارد که حتما آن را غیرفعال کنید تا کسی نتواند وایرلس شما را هک کند. طی یک مقاله این قابلیت را هم آموزش خواهم داد.
رمز وای فای را با گوشی موبایل، تبلت، کامپیوتر و لپتاپ میتوان تغییر داد و مراحل کار برای همهی پلتفرمها و دستگاهها به یک صورت است. اما نکته مهم این است که برای تغییر رمز حتما باید به همان وای فای یا روتر وصل باشید. نه به اینترنت موبایل یا دیتا 😆 .
نکات الزامی قبل از تغییر رمز وای فای که باید بدانید
💡 نکته اول: اگر با موبایل یا تبلت یا لپتاپ قصد دارید به صورت وایرلس (بدون کابل شبکه) رمز را تغییر دهید، باید به همان وای فای متصل باشید در غیر اینصورت نمیتوان رمز را تغییر داد.
💡 نکته دوم: اگر از کامپیوتر و یا لپتاپ استفاده میکنید و قصد دارید از طریق کابل به مودم متصل شوید باید کابل Rj45 (همان کابل شبکه) داشته باشید و به همان مودم هم دسترسی فیزیکی داشته باشید تا بتوانید به یکی از پورتهای آن متصل شوید.
💡 نکته سوم: با تغییر رمز وای فای تمامی دستگاههای متصل به آن قطع خواهند شد و برای متصل شدن دوباره باید رمز جدید را وارد کنند. (البته فقط دستگاههای که از وایرلس استفاده میکنند قطع میشوند).
💡 نکته چهارم: باید رمز عبور و نام کاربری مودم که برای وارد شدن به بخش تنظیمات استفاده میشود را بدانید که اگر تغییر نداده باشید در پشت مودم معمولا نوشته شده است. معمولا نام کاربری admin و پسورد هم admin است که البته با توجه به برند دستگاه متفاوت است. البته در اکثر موارد و در مودمهای خانگی آدری آن 192.168.1.1 است.
💡 نکته پنجم: باید IP آدرس مودم را بدانید که اصطلاحا به آن Default Gateway میگویند. اگر نمیدانید سه راه ساده وجود داره. راه اول به کسی که تنظیمات مودم شما را راهاندازی کرده زنگ بزنید و بپرسید. راه دوم اینکه در مرورگر گوشی یا لپتاپ خود عبارت whatismyrouterip.com را جستجو کنید یا روی همین عبارت کلیک کنید و روی Open که در تصویر مشخص است کلیک کنید تا وارد تنظیمات مودم شوید.
راه سوم اینکه پشت مودم را نگاه کنید و IP Address آن را پیدا کنید. که فکر کنم سادهترین راه همین است. البته از طریق گوشی موبایل هم میتوان این آدرس را پیدا کرد. چطوری؟ روی گوشیهای اندروید بسته به نسخه اندروید کمی متفاوت است اما در آیفون به شکل زیر است.
البته یک لینک خوب هم پیدا کردم که میتونید در هر پلتفرمی که دارید IP آدرس مودم رو پیدا کنید.
💡 نکته ششم: از مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم استفاده کنید که نسبت به مرورگرهای دیگر بهتر هستند و مشکلات کمتری دارند.
رعایت این شش نکته باعث میشود که مشکلات کمتری داشته باشید.
همانطور که در تصویر میبینید IP مودم من 192.168.1.1 است که با وارد کردن این آدرس در مرورگر موبایل یا لپتاپ وارد تنظیمات مودم خواهید شد. البته تقریبا در تمامی مودمها به صورت پیشفرض این آدرس ثبت شده است. برای راحتی شما همین آدرس به صورت لینک شده قرار داده شده است کافیست روی 192.168.1.1 کلیک کنید. ضرری نداره یکبار با همین آدرس تست کن بعد برو سراغ راهحلهای دیگه.
صفحه تنظیمات مودم
همانطور که در نکته پنجم گفتیم آدرس IP مودم را وارد کنید تا وارد صفحه ورود مودم شوید و در کادر مربوطه نام کاربری و رمز عبور را وارد کنید تا وارد تنظیمات مودم شوید. همانطور که قبلا گفتم معمولا نام کاربری و رمز عبور به صورت پیشفرض admin است و در پشت مودم نوشته شده است.
User Name: admin …………….. Password: admin
بعد از وارد کردن User Name و Password یک صفحه دیگر مانند تصویر باز خواهد شد و باید به دنبال یک بخش بهنام WLAN یا Wifi یا Wireless بگردید چون مدل هر مودم با دیگری تفاوت دارد و تنظیمات آنها هم به صورت جزئی تفاوت دارند (جوینده یابنده است 😉 ). بعد از پیدا کردن بخش موردنظر روی آن کلیک کنید. در برخی از مدلها باید در بخش Advanced settings به دنبال Wireless بگردید.
بعد از پیدا کردن بخش موردنظر وارد بخش Security شوید و به دنبال یکی از این سه عبارت بگردید: wifi password یا PassPhrase یا Preshared key. بعد از پیدا کردن عبارت موردنظر باید به شما تبریک بگم که از همین بخش میتوانید تغییر رمز وای فای را انجام دهید. داخل کادر روبروی آن هر چیزی نوشته را پاک کنید و رمز جدید خود را وارد کنید و در انتها در پایین صفحه روی OK یا Apply یا Save settings کلیک کنید.
دقت کنید که از یک رمز پیچیده یا Complex استفاده کنید. رمز پیچیده شامل اعداد و حروف و یکی از نمادهای ! @ # $ % ^ & * میباشد و حداقل تعداد رمز باید 8 عدد باشد.
در تصویر بالا که مشخص است از سایت wikihow گرفتم عبارت PassPhrase را تغییر دهید و روی Save Settings کلیک کنید، رمز وایرلس تغییر خواهد کرد. بعد از اتمام کار تمامی دستگاههایی که به صورت وایرلس به مودم متصل شدهاند قطع خواهد شد و برای متصل شدن مجدد باید رمز عبور جدید را وارد کنید. ❗
بعد از تغییر رمز وای فای گوشی من به وای فای وصل نمیشه
یک نکته که لازم است در اینجا مطرح کنیم این است که برخی مواقع بعد از تغییر رمز وای فای گوشیهای موبایل به وایرلس وصل نمیشوند. علت این است که هنوز موبایل تلاش میکند که به رمز قبلی وصل شود و نمیتواند.
بیشتر بدانید: «چرا با ریستارت شدن مودم اینترنت وصل میشود؟»
برای حل این مشکل روی نام وایرلس موردنظر روی موبایل چند لحظه دست خود را نگهدارید و سپس روی Forget Network کلیک کنید تا مشکل حل شود و سپس رمز عبور جدید را وارد کنید. امیدوارم مورد توجه شما قرار گرفته باشد. با بامادون هر چیزی رو بهتر بدون و ما را به دیگران هم معرفی کنید.
منبع: بامادون
کپی و نشر مطلب با ذکر منبع و نام نویسنده بلامانع است.