تا 77 درصد تخفیف بهاره روی تمامی آموزش‌ها

سرمایه‌گذاری
منوی دسته بندی

فایل سیستم چیست و تفاوت NTFS و FAT32 چیست؟

فایل سیستم چیست و تفاوت NTFS با FAT32 چیست؟

فایل سیستم چیست؟ File System چه کاربردی دارد؟ تفاوت NTFS و FAT32 در چیست؟ سیستم‌عامل از طریق فایل سیستم متوجه می‌شود که یک فایل در کجا قرار دارد. به‌واسطه همین فایل سیستم ما می‌توانیم در فایل‌های خود تغییرات ایجاد کنیم و سطوح دسترسی تعریف کنیم. به طور کلی از طریق فایل سیستم می‌‌توان فایل‌ها را مدیریت، سازماندهی و تغییر داد.

همه سیستم‌عامل‌ها برای مدیریت فایل‌ها و فولدرها و هر آنچه که روی هارددیسک شما قرار دارد نیاز به یک فایل سیستم دارند در سیستم‌عامل‌های متفاوت فایل سیستم‌های متفاوتی هم وجود دارد که از معروف‌ترین آن که در ویندوز بسیار استفاده می‌شود می‌توان به NTFS و FAT32 اشاره کرد. به یاد داشته باشید که NTFS و FAT32 در محدوده پارتیشن عمل می‌کنند ولی در محدوده هارددیسک‌ها GPT و MBR نقش دارند.

بیشتر بخوانید:«تفاوت GPT و MBR چیست؟»

فایل سیستم چیست و انواع آن در ویندوز چیست؟

برخی از معروف‌ترین فایل‌ سیستم‌ها که ممکن است آن را مشاهده کرده باشید به شرح زیر است.

  1. CDFS/UDF
  2. FAT32
  3. exFAT
  4. NTFS
فایل سیستم چیست و تفاوت NTFS با FAT32 چیست؟

CD-ROM File System / Universal Disk Format

فایل سیستم CDFS و UDF برای CD و DVD طراحی شده است و فایل سیستم UDF جدیدتر است. تا همین حد بدونید کافیه و برای اطلاعات بیشتر میتونید به ین لینک مراجعه کنید.

FAT32 یا File Allocation Table

مایکروسافت از زمانی که سیستم‌عامل ویندوز را ارائه کرد برای مدیریت فایل‌ها مجبور بود از یک فایل سیستم استفاده کند که FAT12 را ارائه داد که بیشتر برای فلاپی و Removable Devices ها بود و بعد از آن FAT16 را ارائه داد که در آن سایز پارتیشن‌ها بیشتر از 2 گیگ نبود. در نهایت بعد از مدتی FAT32 را ارائه داد که قابلیت‌های بیشتری نسبت به FAT های قبلی داشت ولی باز هم یکسری محدودیت‌هایی داشت. حداکثر سایز فایل‌ها در FAT32 میتوانست 4 گیگابایت باشد و بیشتر از آن را نمی‌توانستید انتقال دهید. تعدا فایل‌های موجود در یک فولدر بیشتر از 100 عدد نمی‌تواند باشد.

انواع فایل سیستم FAT

exFAT (Extended File Allocation Table) که به صورت اختصاصی برای فلش‌ها طراحی شده است، نسخه ارتقا یافته FAT32 است که یکسری از محدودیت‌های FAT32 را برطرف کرده است. حداکثر ظرفیت پارتیشن افزایش یافته است و به 512 ترابایت رسیده است. محدودیت 4 گیگابایت حجم یک فایل تکی در FAT32 را نیز برطرف کرده است. exFAT برخلاف FAT32 می‌تواند در یک فایل بیشتر از 1000 فایل قرار داد.

اگر می‌خواهید بر روی فلش مموری موسیقی قرار دهید و در خودرو استفاده کنید حتما از FAT32 استفاده کنید چون ممکن است فایل سیستم exFAT را پخش کننده خودرو نشناسد. پلی استیشن 4 و Xbox One از فرمت exFAT پشتیبانی می‌کند. exFAT چیزی بین FAT32 و NTFS است که محدودیت‌های FAT32 را ندارد و قابلیت‌های NTFS را هم ندارد.

NTFS یا New Technology File System

این فایل سیستم از ویندوز NT معرفی شد و قابلیت‌هایی اضافه کرد که تاکنون از آن در شبکه‌ها و کامپیوترها استفاده می‌کنند. مانند فشرده‌سازی، تعیین سطح دسترسی و NTFS Permission و Disk Quota و … . مهمترین قابلیت NTFS استفاده از File and Folder Level Security است (امنیت در لایه فایل‌ها و فولدرها یا همان رمزنگاری). فایل سیستم NTFS مقاومت خوبی در برابر مشکلات دارد و وقتی اطلاعات را روی دیسک Write می‌کند یک Log یا گزارش از تمام تغییرات را در خود نگه می‌دارد تا در صورت بروز مشکل اطلاعات را بازیابی کند.

قابلیتی به نام Self-Healing دارد که بسیاری از خطاهای کوچک را بدون نیاز به Reboot یا ریستارت شدن ویندوز برطرف می‌کند در حالی ویندوز در حال اجراست. فایل سیستم NTFS را مک شناسایی می‌کند به شرط اینکه Allocation Unit Size را برابر با 16k قرار دهید. تفاوت NTFS و FAT32 را به طور خلاصه در جدول زیر مشاهده می‌کنید.

تفاوت NTFS و FAT32
تفاوت NTFS و FAT32

بیشتر بخوانید: «SID ویندوز چیست؟»

تبدیل FAT32 به NTFS بدون از دست دادن اطلاعات

از طریق محیط گرافیکی این عمل امکان‌پذیر است که باید وارد بخش Disk Management ویندوز شوید و تبدیل را انجام دهید ولی باید گزینه Format را انتخاب کنید که باعث از بین رفتن اطلاعات می‌شود. اما در این مطلب می‌خواهیم از دستور استفاده کنیم. محیط CMD را با دسترسی Administrator اجرا کنید و سپس دستور زیر را اجرا کنید. در مثال زیر پارتیشن D را تبدیل کردیم که قطعا شما باید نام پارتیشن موردنظر خودتان را قرار دهید.

convert D:/FS:NTFS

بیشتر بدانید: «خاموش کردن اتوماتیک ویندوز در یک زمان مشخص»

به صورت خلاصه با فایل سیستم و برخی از انواع آن آشنا شدید و تفاوت NTFS و FAT32 را متوجه شدید. امیدوارم موردتوجه شما قرار گرفته باشد. با بامادون هر چیزی را بهتر بدون و ما را به دیگران هم معرفی کنید.

منبع: بامادون | کپی و نشر مطلب با ذکر منبع و نام نویسنده بلامانع است.

این مقاله براتون مفید بود؟

کامبیز ذوقی
کامبیز ذوقی هستم بنیان‌گذار وب‌سایت بامادون ، کارشناس شبکه‌های کامپیوتری مایکروسافت. سعی میکنم اکثر اوقات چیزی در مورد کامپیوتر یاد بگیرم و روی رشد شخصی خودم کار کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده + نه =

تا 77 درصد تخفیف بهاره روی تمامی آموزش‌ها