آموزش HTML (رایگان) قسمت اول: معرفی دوره

قطعا تا به حال با سایتهای زیادی کار کردید و شاید این سوال براتون پیش اومده باشه که چطور میتونید سایتهایی به این زیبایی طراحی کنید؟ در واقع پایه و اساس تمامی این سایتها، نوعی زبان نشانهگذاری به نام HTML است. زبان HTML یکی از سادهترین، درعینحال اصلیترین و کاربردیترین زبان طراحی وب است. بدون زبان HTML نمیتوانید یک صفحه ساده وب را طراحی کنید. برای درک بهتر شما، در این دوره قصد داریم آموزش HTML را به صورت کامل و قدم به قدم توضیح بدیم.
آنچه در این مطلب میخوانید!
زمان تخمین زده شده مطالعه: 3 دقیقه
HTML چیست؟
HTML در واقع مخفف کلمه Hypertext Markup Language (زبان نشانهگذاری ابرمتن) است که ترجمه نشه بهتره. زبان HTML اولین بار توسط شخصی به نام تیم برنرزلی در سال 1990 به وجود آمد. زبانی کامپیوتری است که برای ایجاد صفحات وب طراحیشده است. زمانی که در حال جستجو در اینترنت توسط یکی از مرورگرها هستید در واقع دارید صفحات HTML را مشاهده میکنید. شاید این سؤال پیش بیاد که مفهوم زبان HTML چیست؟ در واقع اینطور براتون بگم که HTML جزء زبانهای برنامهنویسی محسوب نمیشه، به این دلیل که قابلیت ایجاد توابع پویا و داینامیک رو ندارد. بعدا در مورد توابع پویا و داینامیک مفصل صحبت خواهیم کرد.
ساختار HTML چگونه است؟
این نوع زبان همانند برنامه word ساختار و فرمت متنها را سازماندهی میکند. اگر سایتها را شبیه به یک اتومبیل در نظر بگیرید، این اتومبیل شامل یک سری اجزای ثابت مثل بدنه اتومبیل، لاستیک، فرمان، صندلی، شیشه و… است. این اجزا بدون موتور قابلیت حرکت ندارند و به صورت ثابت هستند. پس اتومبیل در واقع شامل دو بخش ایستا (ثابت) و پویا (داینامیک) است. اجزای صفحات وب (بخش ثابت اتومبیل) مثل هدر شامل بخش ورود به سایت، لوگوی سایت، عضویت و منو است. بدنه سایت شامل پارگراف ها، تصاویر، متنها، عنوانها، کارتها و… هستند. و در نهایت فوتر که شامل درباره ما، شبکههای اجتماعی، تماس با ما، آدرس و… را میباشد. برای ایجاد این اجزا از یک زبان نشانهگذاری نه برنامهنویسی به نام HTML که شامل یک سری دستوراتی که بهصورت تگها و صفتهاست، استفاده میشود. اگر بخواهیم با یک مثال ساده و قابل لمس HTML را بیان کنیم میتوانیم اسکلت یک ساختمان را به عنوان ساختار HTML در نظر بگیریم. بدون اسکلت ساختمان هیچ بنایی سرپا نیست و بدون HTML هم هیچ سایتی وجود ندارد.

در نهایت برای اینکه به اتومبیل (سایت) رنگ و لعاب مشخصی را بدهید، در واقع ظاهر اتومبیل رو خیلی قشنگتر و اختصاصیتر کنید، از CSS و Bootstrap استفاده میکنیم. در آینده حتماً یادگیری کامل این زبانها رو در سایت قرار میدهیم. باز هم به این نکته توجه کنید که بدون یادگیری این زبان قادر نخواهید بود وبسایتی را طراحی کنید. بنابراین لازم است تا در ابتدا دوره آموزش HTML را بگذرانید.
جمعبندی و خلاصه قسمت اول
زبان HTML اصلی ترین زبان یادگیری طراحی وب می باشد. یادگیری این زبان به دلیل منابع در دسترس، بسیار آسان است. تنها مواد لازم برای شروع یادگیری HTML، داشتن یک لپ تاپ یا کامپیوتر است. در واقع پیشنیاز خاصی لازم نداره و تنها یک انگیزه و اراده قوی باید داشته باشید. در ادامه میخواهیم شما رو با نحوه ایجاد یک فایل HTML آشنا کنیم. بدین منظور کافی است بر روی لینک قسمت بعدی کلیک کنید. اگر سوالی داشتید خوشحال میشویم با ما در میان بگذارید. با ما باشید و بامادون را به دیگران معرفی کنید.
منبع: بامادون
کپی و نشر مطلب با ذکر منبع و نام نویسنده بلامانع است.
خیلی خوب بود.
کار جالبی دارید انجام میدید.
انشالله موفق باشید.
متشکرم
خسته نباشید. ما شما را حمایت میکنیم شما ادامه بدید.