چگونه ارور Windows cannot connect to the printer را برطرف کنیم؟ ارور 0x0000007c

سلام بر دوستان عزیز. اگر ویندوز ۱۰ را آپدیت نگه داشته باشید و بروزرسانیهای اخیر را نصب کرده باشید حتما به این ارور Windows cannot connect to the printer با شماره کد 0x0000007c برخورد میکنید. البته اگر ویندوز ۱۱ هم نصب کرده باشید این ارور را خواهید دید. ارور 0x0000007c برای این است که پرینتر در شبکه دارید و آن پرینتر را هم به اشتراک گذاشتهاید. همیشه پرینترهای به اشتراک گذاشته شده در شبکه دردسرهای خاص خودشان را دارند و اکثر اوقات شما را با ارورها شگفتزده میکنند. مهم این است که بتوانید مشکل را پیدا کنید و حل کنید یا شغلتان را عوض کنید چون هر جا که باشید پرینتر هم هست. 🙂
آنچه قراره یاد بگیریم!
علت ارور Windows cannot connect to the printer و ارور 0x0000007c چیست؟
ممکن است شما با ارور Windows cannot connect to the printer در هنگام گرفتن یک پرینت از پرینتر مواجه شوید، که گاهی هم این ارور با ارور کد 0x000006e4 هم دیده میشود. باگ و مشکل در آپدیت ویندوز، درایور قدیمی پرینتر و خارج از رده بودن پرینتر و … میتواند علت این خطا باشد. در اکثر اوقات علت این ارور شماره آپدیت KB5006670 برای ویندوز ۱۰ و شماره آپدیت KB5006674 برای ویندوز ۱۱ است. البته گاهی اوقات مشکل در شبکه ارتباطی و تغییر نام و مسیر پرینتر هم میتواند باشد. به غیر از این موارد، Stop و متوقف شدن سرویس Print Spooler هم میتواند یکی از دلایل باشد که با ریستارت کردن این سرویس مشکل برطرف میشود. راهحلهایی که برای ارور 0x0000007c و 0x000006e4 وجود دارد به شرح زیر است.
- پاک کردن شماره آپدیت باگدار
- استفاده از Printer Troubleshooter
- ریستارت کردن سرویس Print Spooler
- حذف کردن و اضافه کردن مجدد پرینتر(%۹۹ موثر) ✅
- نصب مجدد درایور پرینتر
گام اول: پاک کردن شماره آپدیت باگدار
شایعترین علت پیدا شدن ارور Windows cannot connect to the printer شماره آپدیت باگدار مایکروسافت است. شماره آپدیت KB5006670 برای ویندوز ۱۰ و شماره آپدیت KB5006674 برای ویندوز ۱۱ باعث این مشکل میشود. اگر شما این شماره آپدیت را مشاهده میکنید، حتما آن را حذف کنید و مجددا سعی کنید به پرینتر متصل شوید. البته پیشنهاد میشود اول آپدیت خودکار ویندوز ۱۰ و ۱۱ را غیرفعال کنید تا دوباره شماره آپدیت باگدار نصب نشود.

برای پاک کردن شماره آپدیت موردنظر وارد بخش Settings ویندوز شوید. با کلیدهای ترکیبی windows + I و همچنین با جستجوی کلمه Settings در جستجوی ویندوز هم میتوانید وارد این بخش شوید. سپس وارد قسمت Windows Update شوید. از بخش View update history و قسمت Uninstall updates میتوانید شماره آپدیت KB5006674 برای ویندوز ۱۱ را با راست کلیک روی آن و انتخاب Uninstall پاک کنید. با چنین مسیر مشابهی هم میتوانید شماره آپدیت KB5006670 که برای ویندوز ۱۰ است را هم حذف کنید.

البته یک روش سریعتر هم وجود دارد عبارتappwiz.cpl
را Run وارد کنید و سپس از بخش view installed updates شماره آپدیت موردنظر را پیدا کنید و پاک کنید. البته از طریق Control Panel هم میتوانید با انتخاب بخش Programs and Features وارد این قسمت شوید. بعد از پاک کردن شماره آپدیت موردنظر باید کامپیوتر خود را ریستارت کنید. بعد از ریستارت شدن کامپیوتر سعی کنید به پرینتر متصل شوید. اگر مشکل برطرف نشده بود سراغ مرحله دوم بروید.
گام دوم: استفاده از Printer Troubleshooter
اگر مشکل از شماره آپدیت باگدار نبود، راهحل Printer Troubleshooter را که برای مشکلات عمومی است را بررسی میکنیم. برای اجرای Printer Troubleshooter دستور زیر را در محیط CMD با دسترسی Administrator وارد کنید.
msdt.exe /id PrinterDiagnostic

سپس روی Next کلیک کنید و منتظر بمانید و امیدوار باشید تا مشکل حل شود. اگر حوصله دستور و CMD را ندارید وارد Control Panel شوید و از قسمت Devices and Printers روی پرینتر موردنظر راست کلیک کنید و گزینه Troubleshoot را انتخاب کنید.
💡 ارور مشابه: «ارور windows couldn’t connect to the printer»
گام سوم: ریستارت کردن سرویس Print Spooler
با جستجوی کلمه Services در جستجوی ویندوز و یا تایپ عبارت services.msc در Run ویندوز وارد بخش Services ویندوز شوید و از لیست سرویسها، سرویس Print Spooler را پیدا کرده و با کلیک راست روی آن و انتخاب گزینه Restart سرویس را ریستارت کنید و مطمئن شوید که سرویس در حالت Running باشد که در بخش Status مشخص است. اما قبل از اجرای دستور بهتر است محتویات مسیر زیر را در یک فایل کپی کنید و نگه دارید و سپس سرویس را ریستارت کنید.

مسیر زیر را طی کنید و تمامی محتویات را کپی کنید و در یک جایی به عنوان بکاپ نگهدارید. در ویندوزهای ۳۲ بیتی و ۶۴ بیتی این مسیر متفاوت است. مسیر اول برای ویندوزهای ۶۴بیتی و مسیر دوم برای ویندوزهای ۳۲بیتی است.
C:\Windows\System32\spool\drivers\x64\3 //ویندوز ۶۴بیتی
C:\Windows\System32\spool\drivers\W32X86\3 //ویندوز ۳۲بیتی
بعد از ریستارت کردن سرویس، اگر هنوز ارور پابرجا بود به سراغ گام بعدی بروید.
گام چهارم: حذف کردن و اضافه کردن مجدد پرینتر

شاید سادهترین راهحل این باشد که پرینتر را یکبار حذف و دوباره نصب کنید. برای این منظور وارد Control Panel ویندوز شوید و از بخش Devices and Printers روی پرینتر موردنظر راست کلیک کنید و Remove را انتخاب کنید. و سپس دوباره پرینتر را اضافه کنید.
متصل شدن به پرینتر به صورت اصولی
زمانیکه شما میخواهید یک پرینتر به اشتراک گذاشته شده در شبکه را روی یک کامپیوتر دیگر اضافه کنید ممکن است با ارور کدهای متعددی مواجه شوید. پس مانند روش زیر پرینتر را اضافه کنید. وارد control panel ویندوز شوید و سپس بخش Devices and Printers را انتخاب کنید.

بعد از انتخاب گزینه Devices and Printers، در پنجره باز شده روی متن The printer that I want isn’t listed کلیک کنید.

در گام بعدی گزینه add a local printer or network printer with manual settings را انتخاب کنید و روی Next کلیک کنید.

در پنجره بعدی Create a new port را انتخاب کنید و مانند تصویر زیر local port در حالت انتخاب باشد.

بعد از کلیک روی Next یک کادر کوچک به نام Port name باز میشود که باید آدرس IP پرینتر موردنظر، FQDN آن یا نام کامپیوتری که پرینتر به آن متصل شده است را وارد کنید. سپس با یک اسلش (\) نام دقیق پرینتر به اشتراک گذاشته شده را وارد کنید و OK کنید. به فاصله بین نام پرینتر دقت کنید.

اگر نام پرینتر را به درستی وارد کرده باشید اروری دریافت نمیکنید و صفحهای مانند تصویر زیر باز میشود که از سمت راست میتوانید برند پرینتر خودتان را انتخاب کنید (مثلا HP) و بعد مدل دقیق پرینتر را از سمت راست پیدا کنید و در نهایت Next را بزنید. اگر پرینتر شما در این صفحه نبود، با جستجوی مدل آن در سایت سازنده پرینتر، درایور آن را پیدا کنید و سپس گزینه Have Disk را انتخاب کنید و وارد فولدر درایور شوید و فایل موردنظر را به آن معرفی کنید. معمولا یک فایل با پسوند .inf را باید انتخاب کنید.

نصب مجدد پرینتر با این روش، یکی از بهترین روشها برای از بین بردن ارور پرینترهای به اشتراک گذاشته شده است. در همین چند روز گذشته برای پروژه هر جا رفتیم یک عدد پرینتر داشتند که به شبکه وصل نمیشد، یا اینکه کامپیوترها نمیتوانستند به پرینتر متصل شوند و همه را با این روش حل کردیم.
گام پنجم: نصب مجدد درایور پرینتر

برخی مواقع ارور Windows cannot connect to the printer بخاطر این است که درایور پرینتر مشکل دارد. سادهترین روش برای تشخیص این مسئله، نصب مجدد درایور پرینتر است. در بخش جستجوی ویندوز عبارت Print management را تایپ کنید و سپس آن را انتخاب کنید یا از طریق محیط زیبای CMD اقدام کنید. دستور زیر را وارد محیط CMD کنید تا مستقیما به صفحه موردنظر هدایت شوید. در این صفحه لیستی از درایور پرینترهای نصب شده روی کامپیوتر خود را خواهید دید و با انتخاب درایور پرینتر موردنظر میتوانید آن را حذف (Remove) کنید.
printui.exe /s /t2
البته اگر درایور پرینتر خود را میشناسید از طریق Device Manager هم میتوانید آن را حذف کنید. با فشار دادن کلیدهای ترکیبی windows + X و انتخاب Device Manager میتوانید وارد بخش درایورهای نصب شده در ویندوز شوید. البته با وارد کردن دستور devmgmt.msc
در Run هم میتوانید وارد Device Manager شوید. در این بخش از زیرمجموعه Printer queues درایور پرینتر موردنظر را انتخاب کنید و با راست کلیک روی آن و انتخاب گزینه Uninstall device آن را حذف کنید. بعد از حذف، روی print queues راست کلیک کنید و گزینه Scan for hardware changes را انتخاب کنید. منتظر بمانید تا پروسه به پایان برسد.
حرف آخر
پرینترهای به اشتراک گذاشته همیشه به مشکلات عجیبی برخورد میکنند که در این آموزش به حل ارور 0x0000007c و همچنین ارور Windows cannot connect to the printer پرداختیم. در یک آموزش دیگر ارور windows couldn’t connect to the printer را بررسی کردیم که خواندن آن مطلب هم باعث افزایش دانش شما میشود و به شما در حل ارورهای مرتبط با پرینتر کمک میکند. به نظر من بهترین روش برای از بین بردن ارورهای پرینتر نصب مجدد آن از طریق گام چهارم این آموزش است که بارها به فریاد من رسیده. 🙂 هر گونه سوالی در این زمینه داشتید در بخش نظرات عنوان کنید. موفق و پیروز باشید.
منبع: بامادون | کپی و نشر مطلب با ذکر منبع و نام نویسنده بلامانع است.